Waarom storyshoot of fotoshoot

Waarom storyshoot of fotoshoot?

Heb je dat ooit eens afgevraagd, waarom ik praat over storyshoot en geen fotoshoot?
In deze blog vertel ik wat het verschil maakt en waarom een storyshoot meer sprekender is.

In het digitale tijdsperk van nu, wordt het heel makkelijk gemaakt om van leuke bijzondere momenten foto’s te knippen. Stilstaand of bewegende onderwerpen fotograferen, of lopend en/of uit de losse hand. Die dagelijkse kliekjes worden gauw geschoten. Uiteindelijk komt het op de grote hoop van foto’s terecht bijv. op je telefoon en als je het nog beter doet dan worden ze opgeslagen op de computer in mapjes. Die uitpuilen van heel veel foto’s en waarbij je denkt ‘die foto’s ga ik nog een keer uitzoeken of in een foto album plaatsen’. Maar die gedachte schuift zich steeds verder vooruit en komt het wederom weer op de grootte hoop terecht. Misschien kan je eigen hier volledig in vinden, of denk je dat valt wel mee…? 

story shoot packets areca fotografie
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan…?

Maar de vraag is, staan we er ook echt bij stil? Of zit je camera/ telefoon echt bomvol met foto’s en weet je niet meer wat er op staat of waar je het kan vinden? Heb je een foto gevonden, dan weet jij waarschijnlijk precies nog, waarom die foto is geknipt en wat er gebeurde. Maar spreekt de foto ook, vertelt het ook een verhaal?

Allemaal vragen, maar herken jij jezelf hier ook in?

Om meer stil te staan bij deze momenten is een fotograaf echt de ideale uitkomst, voor een fotosessie oftewel een fotoshoot. Super goed!!! Hoe mooi en bijzonder is het om juist die speciale gebeurtenissen vast te leggen voor eeuwig.

Dan is natuurlijk nog steeds de vraag, waarom noem ik het een Story Shoot?

Om beter op de vraag ‘Waarom Story Shoot en geen Foto Shoot?’ te beantwoorden. Ga ik eerst dieper op ‘Foto Shoot’ in. Foto Shoot is een algemeen woord, voor als je een fotosessie krijgt bij een Fotograaf. Als je Foto Shoot zegt, dan denk je daar gelijk aan. Ik vindt zelf een Story Shoot er meer bij passen. Dat past ook meer bij mijn stijl als Fotograaf. Ik wil graag een verhaal, vertalen in een fotosessie. Niet zomaar een foto knippen die leuk is, uit een leuke hoek (perspectief). Je staat er dan waarschijnlijk heel leuk op, maar spreekt het ook. Zegt het ook wie je of jullie zijn, wat voor band je met elkaar hebt. Wat je karakter is.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?

Bel mij dan op 06-12700966 of mail naar info@arecafotografie.nl

© It's all about memories

error: Content is protected !!
Scroll naar boven
×